Graniittisen työtason huolto

Graniittisen työtason huolto

Graniittisen työtason huolto

 

Graniittisen työtason huolto -ohjeet:

Graniitti on väriltään ja kuvioltaan ainutlaatuinen luonnonkivi. Graniittisia työtasoja valmistetaan eri puolilta maailmaa kaivetusta graniitista, joka puolestaan käsitellään asiakkaan toiveita vastaavasti joko kiillottamalla tai hiomalla. Graniittiset työtasot ovat erityisen kestäviä ja säilyvät oikein huollettuna vuosikymmeniä.

Päivittäinen puhdistaminen:

Graniittisen työtason päivittäiseen kunnossapitoon on hyvä käyttää lämmintä vettä ja kosteaa mikrokuituliinaa. Tarvittaessa voi käyttää myös lievästi hapanta, lievästi emäksistä tai pH-neutraalia pesuainetta. Graniitin pitkäaikaisen kiillon säilyttämiseksi ei ole suositeltavaa käyttää voimakkaan happamia tai valkaisuaineita sisältäviä puhdistusaineita. Suosittelemme myös välttämään metallilankasienen käyttämistä työtasoon mikrovahinkojen välttämiseksi.

Tahrojen poisto ja ehkäisy:

Päivittäisessä työtason käytössä on väistämätöntä, että työtaso on kontaktissa lian kanssa.
Paras tapa tahrojen välttämiseen on lian välitön poistaminen työtasosta lian kuivumisen ja työtasoon imeytymisen välttämiseksi. Helppo tapa poistaa lika on käyttää puhdistukseen talouspaperia, vettä ja pesuainetta. Jos lika kuivuu graniittipintaan, siihen saattaa syntyä vaikeasti poistettava tahra. Pinttyneisiin tahroihin on suositeltavaa käyttää luonnonkivelle tarkoitettuja puhdistusaineita.

Lämpövauriot ja naarmut:

Graniitin lämmönsietokyky on hyvin korkea, mutta siitä huolimatta on suositeltavaa käyttää pannunalusia mahdollisten naarmujen välttämiseksi. Graniittiset työtasot ovat yleensä hyvin naarmuuntumisenkestäviä, mutta siitä huolimatta suosittelemme käyttämään leikkuualustoja, koska päivittäinen työskentely ilman leikkuulautaa voi aiheuttaa työtason kiillon samentumista, joka puolestaan voi lisätä tahrojen imeytymistä.

Pitkäaikainen huolto:

Graniittinen työtaso on kauniin ulkonäkönsä takaamiseksi käsitelty kyllästysaineella, jotta neste ei imeytyisi kiven sisään. Graniitin tyypistä riippuen suosittelemme käsittelemään graniittipinnan vähintään kerran vuodessa erityisesti graniittia varten valmistetulla kyllästysaineella.

 

 

Share this post