Minkälainen työtason materiaali valita – kvartsi, marmori vai graniitti?

Minkälainen työtason materiaali valita – kvartsi, marmori vai graniitti?

Minkälainen työtason materiaali valita – kvartsi, marmori vai graniitti?

 

Niin luonnonkivellä, puulattialla kuin myös koristelasisella takaseinällä on oma osuutensa persoonallisen kodin luomisessa. Kodin sisustaminen on vahvasti yhteydessä vaihtuviin sekä uusiin trendeihin. Keittiö on suuri sijoitus ja sen tulisi olla ennen kaikkea kestävä. Työtasoilla on suuri paino keittiön luomisessa, koska leijonanosa liasta päätyy juuri niihin, minkä vuoksi työtason on oltava kestävä ja helppohoitoinen. Yksi parhaita vaihtoehtoja työtason materiaaliksi on juuri luonnonkivi. Kiviset työtasot ovat kauniita sekä kestäviä, sietävät lämpöä ja ovat vaikeasti naarmutettavia. Jos olet päättänyt valita kivisen työtason, on tärkeää tietää niiden ominaisuudet ja erot.

Graniitti:

Graniitti on 100 % luonnollinen sekä tiivisrakenteinen kivi, jonka hygieeninen materiaali sopii käytettäväksi keittiön työtasossa. Graniitista valmistetut työtasot kestävät kulumista ja sietävät myös korkeampia lämpötiloja kuin muut työtasot. Jos valitset graniittisen työtason, kannattaa huomioida, että vaalean graniitin imukyky on yleensä parempi ja se sietää näin ollen tahraantumista huonommin kuin tumma graniitti.

Kvartsi:

Kvartsikivi eli puristegraniitti on hyvä vaihtoehto luonnonmateriaaleille. Kvartsikivi on teollisesti valmistettu materiaali ja sen koostumuksessa on noin 90 % luonnollisia mineraaleja.  Värisävyn saavuttamiseksi kvartsikiveen lisätään hartsia ja värejä. Kvartsikiven laajan värivalikoiman vuoksi se mahdollistaa persoonallisen keittiön luomisen. Kvartsi on erittäin kestävä ja hygieeninen materiaali, jonka huokoisuus on teollisen valmistuksen ansiosta käytännössä olematon. Oikein huollettuna kvartsinen työtaso säilyy uudenveroisena vuosikymmeniä. On tärkeää tietää, että graniittiseen työtasoon verrattuna kvartsi sietää huonommin lämpöä ja työtasoon voi lämpöshokin seurauksena syntyä halkeamia. Sen vuoksi suosittelemme ehdottomasti käyttämään pannunalusia. Kvartsinen työtaso on erittäin helppohoitoinen, yleensä puhdistukseen riittää lämmin vesi ja saippua.

Marmori:

Marmori on luonnonkivi, jota on käytetty hyvänä materiaalina vuosituhansien ajan. Kauniista ja ylellisestä kivestä on tehty veistoksia, pylväitä, korniiseja, portaita, työtasoja jne. Tunnetuin ja käytetyin laji on ilmeisesti Italiasta peräisin oleva Bianco Carrara, joka on esimerkiksi Ruotsissa erittäin yleinen materiaali keittiön ja kylpyhuoneen työtasoissa. Virossa marmorilajeista on saatavana lisäksi Nero Marquina, Dark Emperador, Crema Marfil ja Verde Guatemala. Yleinen mielipide on, että marmori ei sovi keittiöön, mutta me FMP Designissa olemme eri mieltä. Kannattaa ottaa huomioon, että kyseessä on pehmeämpi kivi kuin esimerkiksi graniitti ja sitä ei kannata testata teräaseilla, lyömällä, hapoilla tai vahvan väripigmentin omaavilla nesteillä, kuten viini ja kahvi. On järkevää käyttää erillistä leikkuualustaa sekä pannunalusia, poistaa syntyneet tahrat mahdollisimman nopeasti astianpesuaineella ja kuivata pinta pehmeällä liinalla tai talouspaperilla. Marmoriset työtasot kyllästetään lisäksi erityisellä nesteitä hylkivällä ja imeytymistä estävällä aineella.

Yhteenveto:

Toivottavasti meistä oli apua keittiön työtason valinnassa. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme!

Share this post