Marmorisen työtason huolto

Marmorisen työtason huolto

Marmorisen työtason huolto

 

Marmori on sataprosenttisen luonnonmukainen, väriltään ainutlaatuinen materiaali. Työtaso valmistetaan maaperästä kaivetusta marmorista. Marmorinen työtaso säilyy uudenveroisena ainoastaan oikein ja säännöllisesti huollettuna.

Tahrojen ehkäisy ja poisto:

Marmorin huokoisuuden sekä suuren imukyvyn ansiosta marmori vaatii varovaisuutta ja suojaa lialta. Syövyttävien aineiden ja kemikaalien joutumista työtasoon on vältettävä. Myös päivittäisten aineiden (tee, kahvi ja sitrushedelmät) kanssa tulee olla varovainen. Suositeltavaa on poistaa syntyneet tahrat välittömästi vedellä ja talouspaperilla, sillä marmorin huokoisuuden ansiosta neste imeytyy kiveen. Pinttyneisiin tahroihin suosittelemme käyttämään erityisiä marmorin puhdistukseen valmistettuja pesuaineita.

Lämpövaurioiden ja naarmujen välttäminen:

Marmori on huokoisempaa ja pehmeämpää kuin graniitti, minkä vuoksi marmorinen työtaso naarmuuntuu melko helposti.
Työtason tehokkuuden ja ulkonäön säilymisen vuoksi suosittelemme käyttämään sekä leikkuulautaa että pannunalusia. Pitkäaikainen huolto:

Marmorinen työtaso on kauniin ulkonäkönsä takaamiseksi käsitelty kyllästysaineella, jotta neste ei imeytyisi kiven sisään. Marmorin tyypistä riippuen suosittelemme käsittelemään marmoripinnan vähintään kerran vuodessa erityisesti marmoria varten valmistetulla kyllästysaineella.

Marmori kivenä:

Marmori on luonnonkivi, jota on käytetty hyvänä materiaalina vuosituhansien ajan. Kauniista ja ylellisestä kivestä on tehty veistoksia, pylväitä, korniiseja, portaita, työtasoja jne. Tunnetuin ja yleisimmin käytetty laji on ilmeisesti Italiasta peräisin oleva Bianco Carrara, joka on esimerkiksi Ruotsissa erittäin yleinen materiaali keittiön ja kylpyhuoneen työtasoissa. Virossa marmorilajeista on saatavana lisäksi Nero Marquina, Dark Emperador, Crema Marfil ja Verde Guatemala. Yleinen mielipide on, että marmori ei sovi keittiöön, mutta me FMP Designissa olemme eri mieltä. Se sopii erinomaisesti, mutta on otettava huomioon, että kyseessä on pehmeämpi kivi kuin esimerkiksi graniitti ja sitä ei kannata testata teräaseilla, lyömällä, hapoilla tai vahvan väripigmentin omaavilla nesteillä, kuten viini ja kahvi. On järkevää käyttää erillistä leikkuualustaa sekä pannunalusia, poistaa syntyneet tahrat mahdollisimman nopeasti astianpesuaineella ja kuivata pinta pehmeällä liinalla tai talouspaperilla. Marmoriset työtasot kyllästetään lisäksi erityisellä nesteitä hylkivällä ja imeytymistä estävällä aineella.

Share this post